День захисника України

2015-10-13

/Files/images/IMG_7151.JPG

День Українського козацтва і День захисника України святкується 14 жовтня на свято Покрови Пречистої Богородиці. Не випадково для святкування обрано День Святої Покрови, адже вона являється покровителькою козаків, а також усіх воїнів-захисників України. День Українського козацтва та захисника України встановлено, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення та в зв’язку з подіями нашого сьогодення. Як говорив Тарас Шевченко: „У своїй хаті – своя сила і правда, і воля”, тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею.

З метою вшанування мужності й героїзму захисників, незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у підростаючого покоління в ДНЗ „Ромашка” відбулися заходи, які викликали гордість за мужність та відвагу наших захисників, дали можливість вшанувати пам’ять всіх, хто віддав життя за рідну Батьківщину, за свій народ.

В святковій затишній залі зібралися діти, батьки, працівники дошкільного закладу та воїни АТО. Діти вклонилися тим, хто спокій береже і захищає рідну землю свою – Україну.

Завідувач ДНЗ Кудренко Г. Б. щиро привітала усіх зі святом та представила гостей-учасників АТО. На святі було сказано багато слів вдячності, діти представили пісні, таночки, вірші. Але найбільше їм сподобались розповіді молодих воїнів та ті ігри, в яких вони могли позмагатися з захисниками, показати які вони спритні та завзяті. На зустрічі були присутні і батьки вихованців, які теж є захисниками України, свого народу, своїх дітей.

Головне те, що діти були щасливі від зустрічі з воїнами, адже вони готували вітальні листівки, малювали малюнки, вирізали витинанки-обереги.

Увесь колектив закладу, батьки вихованців та діти прийняли активну участь у благодійній акції „Допоможемо воїнам АТО”. В день Захисника України педагоги та батьки відвідали воїнів в Київському шпиталі. З великою любов’ю, вдячністю та повагою щиро дякували та зичили їм здоров’я, миру та щастя.

Святкували свято вперше. Але враження у дітей сильні і вони відчувають гордість за свій народ, гордість за воїнів, і діти мріють і хочуть миру. Українці вірять, що небо нашої України-матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!

/Files/images/IMG_7082.JPG/Files/images/IMG_7095.JPG/Files/images/IMG_7137.JPG/Files/images/IMG_7134.JPG/Files/images/IMG_7083.JPG/Files/images/IMG_7090.JPG/Files/images/IMG_7139.JPG/Files/images/IMG_7142.JPG/Files/images/IMG_7098.JPG/Files/images/IMG_7107.JPG/Files/images/IMG_7108.JPG/Files/images/IMG_7147.JPG/Files/images/IMG_7153.JPG/Files/images/IMG_7151.JPG/Files/images/IMG_7157.JPG/Files/images/IMG_7160.JPG/Files/images/IMG_7161.JPG/Files/images/IMG_7162.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 57