Андріївські вечорниці

2017-12-13

/Files/images/13 12 17 1.JPG

Виховувати у дітей інтерес та повагу до народних традицій - важливе завдання педагогів нашого дошкільного закладу. Реалізувати це завдання допомагає проведення насичених свят та розваг на основі українських народних традицій, адже саме вони дають дітям змогу побачити звичай зсередини, безпосередньо взяти в ньому участь.День святого Андрія Первозванного – одне з найулюбленіших народних свят, котре відзначається 13 грудня, - етнографи вважають найцікавішим в осінньо-зимовому циклі. Стародавня його назва «Калита» збереглася до християнських часів.

Традиційним в нашому ДНЗ стало проведення тематичної розваги «Калити». В цей святковий день Андріївські вечорниці провели в старшій групі «Дзвіночок» вихователь Бойко Тетяна Анатоліївна та музичний керівник Бородата Олена Віталіївна.

Метою заходу було бажання розширити та поглибити знання дітей про народні традиції та звичаї осінньо-зимового циклу, познайомити з легендами про походження Калити, розглянути калиту як оберіг в житті народу, виховувати любов до до народних звичаїв, традицій, захоплюватися невичерпним джерелом яскравої неповторності українського народу, його унікальної культури і високої духовності, сприяти вихованню та любові до Батьківщини

Педагогам вдалося організувати Андріївські вечорниці так, що дітям було радісно і весело. Все відбувалося у світлиці господині, яка запросила і дівчат і хлопчаків. Спочатку дівчата танцювали таночок «Ой вареники у сметані», потім в грі «Черевичок» гадали, хто ж першим заміж вийде, разом з матусею ліпили варенички. А хлопці розповідали гуморески, разом всі грали в українські народні ігри, веселились, галасували та жартували. Коли прийшла черга їхати на конику до пана Калитинського та Писаря хлопчики показали свою спритність, вміння дістатись до Калити та вкусити щматочок.

Позитивні емоції, сміх та радість, задоволення від участі надають дітям можливість відчувати приналежність до українських звичаїв.

/Files/images/13 12 17 2.JPG/Files/images/13 12 17 3.JPG/Files/images/13 12 17 4.JPG/Files/images/13 12 17 5.JPG/Files/images/13 12 17 6.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 69