Зимова прогулянка

2018-12-13

/Files/images/прогулка 2018 2.jpg

Зима - не привід відмовлятися від прогулянки з дитиною. І навіть мороз до - 15 не зашкодить, головне стежити щоб дитина вірно дихала (носом).

Зима для дітлахів - дуже радісна пора! Мабуть, це єдина пора року, яка може порадувати їх таким різноманіттям розваг та ігор на свіжому повітрі.
Багато батьків упевнені, що зима - час постійних застуд та епідемій грипу. Але, саме тому, як парадоксально це не звучить скоріше, на вулицю! Грати, фізично розвиватися і загартовуватися. Чи не сумнівів у тому, що зимові ігри йдуть малюкам на користь. Такі прогулянки є кращою гарантією стійкого імунітету і спокійного сну.

Дитина дихає не як доросла людина, а більш прискорено й поверхово. Через поверхневе дихання вентиляція легень погіршується, викликаючи в них застій повітря. Щоб цього запобігти, дитячому організму необхідний постійний приплив свіжого повітря. Для цього і необхідні прогулянки, суміщені з руховою активністю. І такі види спорту як катання на лижах, ковзанах також роблять благотворний вплив на зростаючий організм дитини. Заняття цими видами спорту призводять до ритмічного скорочення великих груп м'язів, підвищується поглинання кисню, збільшується витрата енергії. А завдяки цьому посилюються кисневий, кровоносний і тканинний обміни.

Отже, граючи на свіжому повітрі, діти не тільки отримують задоволення, але і користь для здоров'я. Навіть у холодну пору року з багатьох причин малюки раді побігати, пограти на дитячих майданчиках: взимку можна ліпити сніговика, а дитячі гойдалки, каруселі взимку так само цікаві як і навесні, влітку, восени.

Виявляється, навіть така знайома всім нам розвага як гра в сніжки є корисною! Адже виліплюючи сніжок, у малюка тим самим розвивається дрібна моторика, а метання в рухому або нерухому ціль сприяє розвитку окоміру, уваги тощо. А для того, щоб вчасно ухилитися від снігової грудочки потрібна спритність.
У ході спортивної гри малюк не тільки засвоює «азбуку рухів», він ще й поповнює резерви свого здоров'я.

/Files/images/прогулка 2018 1.jpg/Files/images/прогулка 2018 3.jpg/Files/images/прогулка 2018 4.jpg/Files/images/прогулка 2018 5.jpg/Files/images/прогулка 2018 6.jpg/Files/images/прогулка 2018 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 75