День Святого Миколая у «Ромашці»

2018-12-19

/Files/images/19 12 2018 1.jpg

Через поле, через гай йде до діток Миколай.

У білесенькій торбинці він усім несе гостинці.

То ж бринить від щастя край — тут ступає Миколай.

19 грудня в нашому садочку пройшло свято, присвячене Дню Святого Миколая - покровителя всіх мандрівників і дітей. За народними повір’ями, саме в цей день Святий Миколай щороку ходить по домівкам та обдаровує кожну дитину. Якщо ж в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов'язково виконає.

День Святого Миколая найбажаніше свято для дітей. Напередодні свята діти всіх груп написали до нього листи зі своїми побажаннями і поклали на вікна, читали молитву. Просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі та погані вчинки, зважуючи чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різочка? Бо чемні діточки обов’язково знайдуть під подушечкою подарунок,а неслухняні – різочку. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитись. А в ніч на 19 грудня до кожної дитини приходить Святий Миколай і кладе під подушку подарунки.

До цього дня батьки та вихователі прикрасили святково групи, тож на малят чекала в садочку справжня казка - сюрприз: сніжинки, гірлянди, різнокольорові кульки, прикрашені новорічні красуні - ялинки. А в музичному залі дітей зустріла завідувач Галина Борисівна Кудренко, яка привітала малюків та дорослих із великим християнським святом, побажала усього найкращого - радості , тепла та миру. Ведуча ранку, вихователь Оксана Волордимирівна Заєць, повела діточок у прекрасне святкове дійство. Дітки радо співали пісень, розповідали віршики про зиму. А далі усі поринули у справжнє чарівне дійство, бо до дітей завітали казкові герої Антипко й Пилипко, а також Янголятка. Діти старших груп заспівали пісенку, присвячену Святому Миколаю, прочитали молитву, розповіли вірші.

Чудові подарунки, солодощі та веселий настрій отримали діти від свята.

В цей день ми бажаємо всім усього найкращого – здоров’я, щастя та благополуччя, миру та добра у кожній хаті. Цей світлий день у садочку пройшов весело та радісно. Всі очікують на новорічні свята біля ялинки!

Святий отче, Миколай!
Мою хату не минай!
Подаруй мені потіху
І торбину, повну сміху,
І здоров’я для родини,
Красну долю для Вкраїни!

/Files/images/19 12 2018 4.jpg/Files/images/19 12 2018 3.jpg/Files/images/19 12 2018 1.jpg/Files/images/19 12 2018 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 81