На гостину до Лесі Українки

2019-02-25

/Files/images/25 02 19 5.jpg

Наприкінці лютого в ДНЗ пройшли тематичні тзаняття, присвячені дню народження великої української письменниці Лесі Українки.

Леся Українка була справжньою поетичною квіткою нашої прекрасної землі, вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, однією з найповнозвучніших струн душі українського народу.


На заняттях малюкам розповідали про життя і творчість нашої видатної землячки, вивчали вірші. А ще на прочитані твори діти малювали малюнки, з яких була створена виставка, на якій батьки могли розглянути здібності своїх дітей.


Вихователь старшої групи «Барвінок» Козачук О. О. провела тематичне заняття по творчості Лесі Українки «Поетична творчість Л. Українки», на якому діти продовжували знайомитись з творчістю Лесі Українки, її життєвим шляхом, її відданістю до рідної України. Народу. Мови та природи. У своїх піснях і віршах діти висловлювали любов до рідного краю та з великим почуттям патріотизму читали вірші, а колискова «Місяць яснесенький» у виконанні дівчаток, не залишила нікого з нас байдужими. Діти сплели віночок, прикрасивши портрет рідної поетеси.


Вихователь молодшої групи «Волошка» Бойко Т. А. запросила дітей до кімнати народознавства, де в атмосфері української світлиці провела заняття «На гостину до Лесі Українки». В світлиці дітям було затишно і цікаво. Вихователь ознайомила дітей з портретом поетеси, читала їм вірші та разом з дітьми розглядала ілюстрації до віршів Лесі Українки «Вишеньки-черешеньки», «Мамо, іде вже зима».

Вихователь середньої групи Мігович Л. Г. теж запросила дітей до української світлиці та провела заняття з теми «Ми і Леся Українка». Багато цікавого розповідала про дитинство, сім’ю та творчі роки письменниці. Діти, уважно вдивляючись в старовинні речі, ніби перенеслися в той час, коли жила і творила юна Леся. Малюкам хотілось доторкнутися до речей, які їх оточували навколо: меблі, книги, фотографії, старовинний одяг. Та більшість всього маленьких слухачів вразила мужність і витримка маленької дівчинки Лесі, її незламана сила волі до життя. Дівчатка одягли віночки як символ Україночок та повели весняний хоровод. В груповій кімнаті діти грали в рухливі ігри,які любила грати маленька Леся.


Вихователь старшої групи «Незабудка» Котляревська В. В. провела тематичне заняття «Біда навчить». Діти з задоволенням розглядали ілюстрації до творів Лесі Українки. Обговорювали повчальні пригоди горобчика з казки «Біда навчить». Співали колисаночки, знайомились з творчістю поетеси за документальним фільмом «Леся Українка», малювали малюнки за її творами «Мамо іде вже зима», «Пісенька весняної води».


Дуже хотілося б, щоб вивчені твори допомогли нашій малечі зрозуміти одне єдине: для того, щоб щасливо жити у вільній Державі, потрібно любити свою Україну, берегти красу рідної природи, шанувати батьків та традиції українського народу.

/Files/images/25 02 19 1.jpg/Files/images/25 02 19 6.jpg
/Files/images/25 02 19 3.jpg/Files/images/25 02 19 4.jpg/Files/images/25 02 19 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 303