• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень правової освіти «Кожна дитина – маленька людина».

Тиждень правової освіти «Кожна дитина – маленька людина».

2019-04-11

/Files/images/11 04 19 5.jpg

ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ ДОШКІЛЬНЯТ

ерш ніж дитина осмислить усю глибину тієї істини, що вона – громадянин своєї країни, і це покладає на неї великі обов’язки, вона має навчитись платити добром за добро, творити своїми силами щастя і радість іншим людям"

(В. Сухомлинський)

Дитинство – найважливіший період у житті дитини. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги і захисту. Формування ціннісної моральної та правової практики для найкращого забезпечення інтересів дітей – одне з найважливіших завдань, що стоїть перед колективом нашого навчального закладу. Захист прав дитини, забезпечення нормативів законодавчої бази потребує участі кожного педагога, кожного працівника дитячого садка. Всі зусилля колективу направлені на створення комфортного життя, змістового в усьому розмаїтті, емоційно насиченого, позитивно забарвленого. Слова В. Сухомлинського: «Дитина – ніжний пагін, слабенька гілочка, що стане могутнім деревом, і тому дитинство потребує особливої турботи, ніжності, обережності», стали однією сходинкою, яка забезпечує комфортність дитини в широкому значенні цього слова.

Дітям-дошкільнятам доступні лише самі загальні уявлення про свої права і свободи. Це ставить перед педагогами дошкільного закладу такі завдання:

• Допомогти дитині зрозуміти і осмислити свої елементарні права;

• Формувати почуття самоповаги, поваги до власних прав і прав інших людей;

• Розвивати прагнення дитини реалізовувати свої права, не порушуючи прав оточуючих його людей.

Вирішенню цих завдань сприяє правове виховання і навчання правам людини.

В дошкільному закладі пройшов тиждень правової освіти «Кожна дитина – маленька людина». Під час організації усіх методичних заходів з дітьми були використанні різноманітні форми роботи, які збагатили їх знання про права .

Підсумковим етапом освітньої діяльності було проведення тематичної розваги «Квітка прав» з дітьми старших груп «Незабудка», «Барвінок» за участю ведучої Коротинської В. А., вихователя Заєць О. В. та керівника музичного Мягкоход О. В.. Через казку, через гру, через спілкування, через музику педагоги закріпили та уточнили, збагатили знання про права дітей:

* Право на життя і здоров’я, житло, їжу, ім'я, родину, турботу батьків, громадянство;

* Право на розвиток, освіту, відпочинок і дозвілля;

* Право на захист від приниження, насильства та експлуатації.

/Files/images/11 04 19 1.jpg/Files/images/11 04 19 2.jpg/Files/images/11 04 19 3.jpg/Files/images/11 04 19 4.jpg/Files/images/11 04 19 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 82