• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Партнерські відносини з родинами вихованців.

Партнерські відносини з родинами вихованців.

2019-11-18

/Files/images/18 11 19 1.jpg

Ефективна робота ДНЗ неможлива без активного залучення родин до участі в освітньому процесі, підвищення педагогічної культури батьків, формування у них відповідального та усвідомленого ставлення до батьківства, що є передумовою зміцнення сім'ї та реального захисту прав дитини.

Основними завданнями ефективної взаємодії з родинами є такі: встановлення партнерських взаємин з родиною кожної дитини; об'єднання зусиль дорослих для розвитку і виховання дітей; створення атмосфери взаєморозуміння, емоційної підтримки; активізація та збагачення психолого-педагогічних знань та вмінь батьків; підтримка впевненості батьків у їхніх педагогічних можливостях. Сучасні форми взаємодії ДНЗ із родиною - це способи організації спільної діяльності та спілкування.

Готуючись до педагогічної ради «Цінності дитячої душі» вихователь старшої групи «Дзвіночок» Мігович Л. Г. провела бінарно-інтегроване заняття за участю батьків та дітей «Тепло родини гріє душу дитини». Вихователь середньої групи «Барвінок» Бойко Т. А. провела інтегроване заняття за участю дітей та батьків «Країна доброти»

Дані форми взаємодії ДНЗ з родинами дають більше підґрунтя для встановлення довірливих взаємин між дітьми, батьками і педагогами, об’єднання їх в єдину команду, виховання потреби ділитися одне з одним своїми проблемами та спільно їх розв’язувати, думати, шукати власний вихід з ситуації.

/Files/images/18 11 19 1.jpg/Files/images/18 11 19 2.jpg/Files/images/18 11 19 3.jpg/Files/images/18 11 19 4.jpg/Files/images/18 11 19 6.jpg/Files/images/18 11 19 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 104