• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Віночок українських народних ігор»

«Віночок українських народних ігор»

2020-02-12

/Files/images/23 01 20 2.jpg

Народні ігри – неоціненний виховний скарб, який залишили нам наші прадіди. Вони є чудовим засобом всебічного виховання дошкільнят: сприяють розширенню уявлень дітей про навколишній світ, розвитку кмітливості, логічного мислення, психічних процесів, загартуванню волі, витримки і залученню дітлахів до вивчення історії свого народу. Граючи в народні ігри, діти знайомляться з традиціями свого народу, віруваннями, культурою, що є запорукою виховання національної свідомості.

Народна гра – природний супутник життя дитини, джерело радісних емоцій, криниця знань, естафета традицій поколінь, могутній засіб виховного впливу. У ній яскраво виражаються спосіб життя людей, їхній побут, праця, бажання оволодіти мудрістю, красою, бути сильним, спритним, уміти досягати мети. Тож не випадково видатні педагоги закликати збирати і описувати народні ігри, щоб донести до майбутніх поколінь колорит звичаїв, оригінальність національного самовираження,

У нашому дошкільному закладі велика увага приділяється вихованню у дітей принадлежності до українського народу та любові до Батьківщини.

Тож проведення тематичного тижня-фестивалю народних українських ігор з мовленнєвим супроводом показало цінність та значимість розвитку дитини в українській народній грі.

Під час організації фестивалю народних дитячих ігор проводилися українські народні ігри, спрямовані на виховання позитивних, моральних, національно-патріотичних і вольових рис характеру, виховувався інтерес до активної рухової та ігрової діяльності.

Впродовж тижня вихователі знайомили дітей з українськими народними іграми відповідно вікових особливостей дітей. Серед скарбів народної гри є забавлянки, хороводи, танці, віршовані історії, що не мають кінця, рухливі ігри.

Цікавими та змістовними були представлені відкриті заходи для педагогів , дітей та батьків вихователями Козачук О. О., Коротинською В. А., Котляревською В. В..

/Files/images/ігри 1.jpg/Files/images/ігри 3.jpg/Files/images/ігри 2.jpg/Files/images/ігри 4.jpg/Files/images/ігри 5.jpg/Files/images/ігри 6.jpg/Files/images/ігри 7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 165