Всесвітній день «Дякую».

2021-01-11

/Files/images/дякую 3.jpg
11 січня з ініціативи ООН та ЮНЕСКО відзначають Всесвітній день «Дякую». Запровадили таку дату, щоби нагадати людям про важливість гарних манер та вміння висловлювати вдячність.
Україна приєдналася до відзначення цього дня 2008 році.
Вдячність – це почуття, яке людина вчиться переживати із дитинства.
Ось п’ять порад, які допоможуть навчити дітей проявляти вдячність і не соромитись цього почуття. Отже:
1. Подавайте добрий приклад. Діти схильні наслідувати те, що бачать довкола. Не забувайте дякувати дітям за допомогу, рідним за смачну вечерю, педагогам за позитивні зміни у дітині, продавцю за доброзичливість тощо.
2. Традиція. Заведіть традицію щодня за щось дякувати одне одному. Нехай малюк теж знайде щось, за що він вдячний. Так він ще раз насолодиться приємним моментом. До того ж, прояв вдячності піднімає настрій.
3. Допомагайте іншим. Якщо ви вирішили віддати старі речі в дитячий будинок або старі іграшки у менш забезпечену сім'ю, зробіть це разом із дитиною. Показуйте їй усі сторони життя.
4. Навчіться помічати дрібниці. Важливо помічати життєві дрібниці. Сьогодні сонячний день, ми годуємо пташок і робимо їм добро.
5. Навчайте бачити цінність не в матеріальному. Навчити дитину дякувати за цукерку просто. А от помітити турботу, наприклад, в тому, що бабуся й дідусь щодня дзвонять, аби спитати про здоров’я і оцінки – важкувато. Пояснюйте дитині неповторність часу, проведеного разом, цінність порад, співучасті тощо.

Сьогодні, з самого ранку, в дошкільній установі чути звідусіль «Дякую» та «Дякуємо».
Завідувач дошкільного закладу Галина Борисівна привітала кожного члена колективу з Різдвяними святами та подякувала за плідну та відповідальну працю, а наші дошкільнята висловлювали свою любов та шанобливе ставлення до всіх дорослих, які свою любов, знання та вміння проявляють в турботі за життя та здоров’я малечі, за всебічний розвиток та формування кожної дитини-особистості.
Ми щодня кажемо одне одному «дякую», тому важливо пам'ятати, що справжня вдячність - лише та, що йде від щирого серця.
Подякуйте всім, хто поруч з вами, кого любити і цінуєте.
/Files/images/дякую 2.jpg/Files/images/дякую 1.jpg/Files/images/дякую 3.jpg/Files/images/дякую 6.jpg/Files/images/дякую 4.jpg/Files/images/дякую 7.jpg/Files/images/дякую 5.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 93