Щедрого вечора всім вам, Українці!

2021-01-15

/Files/images/коляд 2.jpg

Ми традиційно, в дошкільному закладі, шануємо українські звичаї - колядуємо, щедруємо та засіваємо на Різдвяні свята.

13 січня українці відзначають Щедрий вечір або, як кажуть у народі, свято Меланки. У цей день, за традицією, хлопці й дівчата ходять від хати до хати, щедруючи та бажаючи господарям щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту у новому році. Щедрування супроводжується музикою, танцями, побажаннями з обрядовою козою та Циганом.

Вихователі нашого дошкільного навчального закладу завжди підтримують українські звичаї та обряди і вміють їх шанувати. Ось і сьогодні, діти середньої групи «Незабудка» разом з Господинями святкового дійства вихователями Вірою Антонівною Коротинською та Ларисою Петрівною Лєпшеєвою, музичним керівником Оленою Віталіївною Мягкоход зібралися в святковій залі біля Новорічної ялинки, щоб святкова пісня «Ой сивая тая зозуленька» та «Щедрий вечір, добрий вечір» вітала та радувала всіх дітей та працівників дошкільного закладу.

Дітей привітала завідувач ДНЗ Галина Борисівна Кудренко, побажавши їм щасливого дитинства та подякувала всім за таку прекрасну святкову атмосферу різдвяного дійства, яка несе в собі любов до рідного краю, звичаїв та традицій українського народу.

Вихователі ознайомили дітей з традиціями святкування різдвяних свят, а діти розповідали щедрівки, колядки, засівали гостей на щастя, добробут, здоров’я та мир в новому році. На святі і святковий стіл накрили, ще й кутею, варениками з вишнею пригостили, а запивали смачним духмяним узваром.

Свято вдалося на славу!

Щиро вітаємо всіх з Різдвяними святами та дякуємо батькам за активну участь в підготовці організації святкового дійства.

/Files/images/коляд 1.jpg/Files/images/коляд 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 108