Зимова прогулянка

2021-01-22

/Files/images/коляд 4в.jpg

Прогулянка взимку - це і загартування, і розвиток, і виховання одночасно.

Зима для дітлахів – дуже радісна пора. Мабуть, це єдина пора року, яка може порадувати їх такою кількістю розваг та ігор на свіжому повітрі. Вихователь старшої групи «Дзвіночок» Тетяна Анатоліївна Бойко вважає, що грати, фізично розвиватися і загартовуватися можна і взимку. І навіть мороз не зашкодить, головне стежити, щоб дитина вірно дихала носом. Зимові ігри йдуть малюкам на користь. Такі прогулянки є кращою гарантією стійкого імунітету і спокійного сну.

Виявляється, навіть така знайома всім нам розваги, як гра в сніжки, виготовлення фортеці з снігових куль, ігри на снігу і з снігом є корисними! Адже виліплюючи сніжок, у малюка тим самим розвивається дрібна моторика, а метання в рухому або нерухому ціль сприяє розвитку окоміру, уваги тощо. А для того, щоб вчасно ухилитися від снігової грудочки потрібна спритність.
У ході гри під час прогулянки малюк не тільки засвоює «азбуку рухів», він ще й поповнює резерви свого здоров'я.

Спільна ігрова діяльність, яка несе радість та задоволення, активізує дітей, сприяє підвищенню їх життєвого тонусу, задовольняє їх особисті інтереси та соціальні потреби, сприяє формуванню дружніх відносин, симпатій, позитивних переживань і залишається в пам’яті на все життя.

/Files/images/коляд 4б.jpg/Files/images/коляд 4а.jpg/Files/images/коляд 4в.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 90