• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний День рідної мови в ДНЗ «Ромашка»

Міжнародний День рідної мови в ДНЗ «Ромашка»

2021-02-22

/Files/images/мова 4.jpg
Моя чарівна, дивна мова,
Хто перелічить в ній слова?
Вона прекрасна і казкова,
Весела, щедра і жива!

Рідна мова – невичерпне джерело розумового розвитку дитини, скарбниця всіх знань. К. Д. Ушинський образно називав рідну мову народним педагогом, напутником та вихователем…
Протягом тематичного тижня «Моя рідна мова, мова калинова», де були розглянуті теми «Ой яка чудова українська мова», «Любимо мову рідну», «Найгарніша в світі мова», «Веселкова моя мова» (ранок мовленнєвих ігор), «Багата, співуча, чудова моя рідна мова» вихованці ДНЗ «Ромашка» ознайомлювались з найкращими зразками української літератури: віршами українських поетів, народними піснями, творами українських письменників, збагачували, розширювали знання, плекали рідну мову. Діти поринули у цікавий, насичений колоритними подіями, іграми, піснями, художньо-продуктивною діяльністю у чарівний світ мовлення. У всіх дітей був піднесений настрій, панувала урочиста атмосфера.
На підсумкових заняттях, які провели вихователі О. В. Демська, В. А. Коротинська, О. О. Козачук, І. С. Клименко, вчитель-логопед Завгородня Н. О. рідна мова була і у милозвучному слові, і у гаптованих дітками вишиванках, і у рушниках, і у малюнках, і у піснях, і в іграх. На мовленнєвих заняттях було забезпечено комплексний підхід до навчання рідної мови.
Рідна мова – це та, яку ми чуємо, якою володіємо з дитинства, мова тихих матусиних колискових і захопливих бабусиних розповідей, цікавих дитячих ігор. Це та мова, якою ми вимовляємо перші, найголовніші в житті слова. Для кожної людини на планеті її рідна мова – єдина і неповторна.
Тож спонукаємо дітей не лише вивчати українську мову, а й спілкуватися нею!

/Files/images/мова 1.jpg/Files/images/мова 3.jpg/Files/images/мова 6.jpg/Files/images/мовна 1.jpeg/Files/images/мовна 2.jpeg/Files/images/мовна 4.jpg/Files/images/мовна 5.jpg/Files/images/мовна 8.jpg/Files/images/мовна 6.jpg/Files/images/мет 4.jpg/Files/images/мет 1.jpg/Files/images/мет 3.jpg/Files/images/мет 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 91