• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всесвітній день вишиванки в нашому садочку.

Всесвітній день вишиванки в нашому садочку.

2021-05-20

/Files/images/в 20 05 21 2.jpg

Всесвітній день вишиванки відзначають щорічно в третій четвер травня. У цей день всі українці одягають вишиті сорочки та сукні, бо вишиванки є символом єднання, солідарності і підтримки.
Сьогодні українська вишиванка всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є візиткою нашої країни, невід’ємним елементом гардеробу майже кожної жінки.
Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції, з давніх-давен слугує оберегом. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.

З великою радістю долучилися до цього свята вихованці та працівники ДНЗ «Ромашка». Серце переповнялося радістю та гордістю за наших маленьких україночок та українців, коли весь садок замайорів різномаїттям кольорових вишиванок. Змістовні, колористі дійства та зустрічі пройшли цікаво та весело.
Протягом дня з дітьми кожної групи проводились цікаві заняття, присвячені ознайомленню з українською вишиванкою, традиціями її створення та носіння, з історією української вишивки, про значення кольорів та символів. Тож в цілому святковий день тут видався напрочуд змістовним, інформативним та пізнавальним.
Проведення такого свята продемонструвало, що дошкільнята разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.
Як добре, що з’явилося ще одне свято, яке об’єднує всіх українців. Проводячи такі заходи, ми вчимо дітей пам’ятати про своє коріння, виявляти бажання гідно носити вишиванки, любити Україну, єднатися, бо ми всі – одна родина.
Бережімо, пам’ятаймо та пропагуємо українську вишиванку, єдину і неповторну. Адже ми українського роду, а йому нема переводу.
/Files/images/в 20 05 21 4.jpg/Files/images/в 20 05 21 1.jpg/Files/images/в 20 05 21 8а.jpeg/Files/images/в 20 05 21 5.jpg/Files/images/в 20 05 21 6.jpeg/Files/images/в 20 05 21 9а.jpeg/Files/images/в 20 05 21 8б.jpeg/Files/images/в 20 05 21 2.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 137