• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Кольоровий день в групі «Дзвіночок» ЗДО «Ромашка»

Кольоровий день в групі «Дзвіночок» ЗДО «Ромашка»

2021-11-08

/Files/images/дзвін 5.jpg
В рамках проведення тижня здорового способу в ЗДО «Ромашка» в період з 08 по 12 листопада 2021 р. проведено тиждень оздоровчої терапії.
Вперше в практиці педагоги використали кольоровий день - кольоротерапію. Цей день був призначений певному кольору та мав своє направлення. Метою даного заходу було впровадження в практику роботи з дітьми елементи кольоротерапії, як методики покращення здоров’я за допомогою кольорів; використання педагогічних можливостей кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уважності, ейдетичних здібностей, креативності; розвитку естетичного смаку, творчого потенціалу дітей, збагачення позитивного емоційного досвіду.
Сьогодні дітям було дуже цікаво в своїй кольоровій країні. Діти вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим, гралися в сюжетно – рольові, дидактичні ігри, слухали оповідання, казки, розгадували загадки кольорові, вивчали віршики про розмаїття осінніх кольорів, малювали, аплікували, ліпили, виконували творчі завдання, підібрані вихователем Оленою Вікторівною Демською.
У червоний день, який надає впевненості, діти заряджалися енергією, позбавлялися від туги та негативних емоцій.
Жовтий колір – це колір сонця, радості та оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих.
А синій колір….. Адже як багато синього кольору на нашій планеті, він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води - струмків та річок.
А який чудовий та неповторний зелений колір… Це день довкілля, надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Це колір природної гармонії. Він дає нам відчуття спокою і розслаблення.
Тож всі кольори чарівні, прекрасні та добрі. Вони зцілюють нас, заспокоюють, надихають.
Ентузіазм, творчий підхід вихователів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити цей кольоровий день у закладі справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

/Files/images/дзвін 1.jpg/Files/images/дзвін 2.jpg/Files/images/дзвін 8.jpg/Files/images/дзвін 3.jpg/Files/images/дзвін 4.jpg/Files/images/дзвін 5.jpg/Files/images/дзвін 6.jpg/Files/images/дзвін 7.jpg/Files/images/дзвын 1.jpeg/Files/images/дзыв.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 73