• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День української писемності та мови в ЗДО «Ромашка».

День української писемності та мови в ЗДО «Ромашка».

2021-11-17

/Files/images/мов 1.jpeg
«Колосися житом в полі, піснею в оселі,
Щоб зростали наші діти мудрі і веселі.
Щоб на все життя з тобою ми запам'ятали,
Як з колиски дорогої мовоньку кохали…».
Найбільший скарб народу – це його мова. Саме мова, яка віками, тисячоліттями складалася, шліфувалася на землі предків, передавалася з покоління в покоління, дедалі точніше і повніше відображаючи душу народу й водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що мова об’єднує народи в нації й змінює державу. Занепадає мова – зникає і нація. Коли ж мова стає авторитетною, перспективною, необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає як нація так і держава.
Мова – це не просто слова, звуки, це – голос народу. Наш народ протягом багатьох віків творив мову, боровся за її збереження. У Конституції України написано: «Державною мовою в Україні є українська».
У наш час особливо гостро відчувається потреба у відродженні культури українського народу, відновленні духовності для виховання кожної дитини високоморальною особистістю. Тому перед нами, педагогами дошкілля стоїть важливе завдання - оберігати дитину від злого, цинічного, руйнівного впливу, вирощувати в його душі паростки справжніх моральних цінностей, заохочувати до джерел народної культури.
Тому потрібно вже сьогодні ми плекаємо і розвиваємо мовлення кожної дитини змалечку, що сприятиме її духовному, національному, громадянському вихованню. Лише тоді ми зможемо виростити особистість, виховати громадянина України, справжнього патріота, що всім серцем буде прагнути благополуччя своїй країні. Саме таку високу мету ставить перед собою «Свято рідної мови», яке ми провели у нашому садочку. Цей захід прагне об’єднати дітей, педагогів і батьків. Щоб кожного дня діти і дорослі краще пізнавали секрети рідної мови, оволодівали її незліченними скарбами, вчили і вчилися одне в одного.

/Files/images/мов 2.jpeg/Files/images/мов 3.jpeg/Files/images/мов 4.jpeg/Files/images/мова 1.jpeg/Files/images/мов 5.jpeg/Files/images/мов 6.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 168